egenskaber

Hos Little Savage er vi vilde med produkter i Merinould. Little Savages oeko-tex certificeret 100 % Merinould er en let og fleksibel strik som har nogle fantastiske gode og naturlige egenskaber.

Du kan på linket herunder læse de videnskabelige undersøgelser af den bedste søvn i merinould. 

 klik

Merinould er et naturligt uldprodukt, der kommer fra merinofåret.

Hos Little Savage er vi vilde med produkter i Merinould. Nogle argumenterer for at ulden stadig har de samme egenskaber, da filmen er så tynd at det ikke har nogen stor betydning, mens andre mener at ulden skal betegnes som et syntetisk materiale efter en superwash-behandling.

Ubehandlet uld bliver ikke overtrukket med nogen film og man bibeholder således ubetinget uldens naturlige egenskaber. Da ubehandlet uld ikke har været gennem en superwash-behandling, skal man følge vaske anvisningerne i tøjet – sædvanligvis 40° på uldprogram med uldvaskemiddel.

I forhold til almindelig uld er merinould meget blødere og tyndere. Den gennemsnitlige fibertykkelse ligger på 17-24 micron, dvs. 0,0001mm. Tyndere end et hårstrå.

Merinould oplever en stigende popularitet fordi merinould er temperaturregulerende, varmer i våd tilstand og optager ikke svedlugt, hvilket gør det særdeles anvendeligt til tøj tæt på kroppen.

Merinofårene kommer oprindeligt fra Spanien, hvor de helt tilbage fra middelalderen er blevet opdrættet for deres fine uld. I dag findes merinofårene især i Australien og New Zealand.