Hos Little Savage kan vi hurtigt blive enige med dig om én ting. Din baby fortjener det bedste af det bedste.

Derfor har vi valgt at producere og forhandle primært merino uldprodukter her på siden. Din baby vil elske dig for at købe babytøj i merino, som ikke bare holder dit barn varmt og tilpas, men som også giver en optimal bevægelsesfrihed.

Vælg mellem silkebløde bodysuits, heldragter, bukser med mere, eller forkæl din baby og dig selv med et lækkert blødt babytæppe i merino. Alle produkterne, som du finder her på siden, er produceret i 100 % økologisk merinould. Tag et kig på vores udvalg og se, hvad du kan få til din baby af lækre produkter i merino.

Jordemødres bedste råd til tøj til nyfødte babyer er, at tøjet skal sidde tæt i de første par måneder for at beskytte barnet. Merino fungerer optimalt når det er tæt på kroppen, hvor det kan absorbere fugt og skabe et mikroklima mellem hud og merinoulden så dit barns temperatur er konstant og behagelig. Vidste du at en babys hoved svarer til 25% af kroppen når de er små? For ikke at miste kropstemperatur skal baby derfor også have hue på for ikke at fryse.

Hvorfor vælge merinould til din baby?

Det lille spædbarn skal holdes meget varmt, når det kommer til verden, og uld har den fantastiske egenskab, at det er temperaturregulerende. Får dit barn det for varmt, kan det komme af med varmen i deres uldtøj, og uldtøjet varmer stadig dit barn, selvom det er vådt.

Merinould er meget tyndere og meget blødere end almindeligt uld, og det gør det yderst behageligt at have på. Med Little Savages babytøj i merinould får du tilmed tøj, der er 100 & økologisk og dermed helt fri for alle former for kemi og skadelige stoffer. Spørger du os, kan du gøre det absolut bedste for dit barn ved at iklæde det økologisk tøj i merinould.

Merinould – når kun det bedste er godt nok til dit barn

Det lille nyfødte barn bliver født rent og uskyldigt, og det er fuldstændig afhængigt af, at du som forælder vil tage dig godt af det. Det lille spædbarn skal have mad, tilstrækkeligt med søvn, varmt tøj på kroppen og masser af kærlighed for at udvikle sig på en sund og naturlig måde. Derfor er det heller ikke ligegyldigt hvilket tøj du køber til dit barn, og hvilke materialer det er fremstillet af.

Du vil som forælder sikkert gøre alt for at tilbyde dit barn det absolut bedste, og det kan du med økologisk babytøj i merinould. Dit barn kan holde sig varmt og tilpas, når det er klædt i merinould der ikke kradser, og det økologiske materiale sikrer, at dit barn ikke får nogen form for kemi eller skadelige stoffer på sin bløde, sarte babyhud.

Hvad er merino?

Merinould kommer fra merinofår. Denne type uld er i sig selv meget blød og rar at have på, men gennemgår ofte en miljøvenlig behandling der fjerner de hår der kan kradse. Tilbage i middelalderen startede man med at opdrætte merinofår i Spanien, men i dag kan de findes over hele verden, men hovedsageligt i Sydamerika, Australien og New Zealand. Merinoulden er, i modsætning til andre uldtyper, ikke så slem til at kradse, og passer derfor perfekt til babyer, da ulden ikke irriterer deres følsomme hud. Der er også en lang række andre fordele ved merino, som du kan læse langt mere om nedenfor, men du kan også læse om merino og dets fordele her.

Hvorfor skal du bruge uld?

Uld er et naturmateriale der egner sig godt til børn, og det er der flere gode grunde til. Udover at merino er utrolig blødt, og let kan bruges til mange slags tøj, er det nemlig næsten magisk.

Blandt andet er produkter og børnetøj i merino super gode til at optage væske, og faktisk kan ulden optage op til 33% af sin egen vægt, helt uden at føles fugtig. Det gør dette materiale perfekt til nattøj og uldundertøj, da du kan bruge uldtøj til baby, når de skal tage en lur eller sover om natten. De kommer ikke til at ligge fugtigt hvis de har det varmt.

Derudover er ulden temperaturregulerende, hvilket også er en fordel til natten og middagsluren. Det gør at det hverken bliver for varmt eller for koldt, og temperaturen holdes stabil, så dine børn kan sove uden forstyrrelser. 

Men hvordan virker det? – Ulden har små, krøllede fibre hvilket giver materialet bittesmå luftlommer i stoffet og garnet, der sikrer at luften virker isolerende. Det er dette der gør at det hverken bliver for varmt eller koldt at have ulden på – både i den varme sommer og kolde vinter.

En anden egenskab hos uld fra merinofår er at det giver en god beskyttelse mod UV-stråling. Derfor er det perfekt at bruge en luftig t-shirt på de varme sommerdage i solen, selvfølgelig i kombination med solcreme på de frie dele af kroppen.

Andre spændende egenskaber er merinos evne til at virke smudsafvisende, der gør det let at vaske på 40 grader. Derudover har merinofårets uld en naturlig resistens overfor bakterier og sved, så børn kan bruge det hele dagen til både indendørs og udendørs leg! Faktisk er materialet også brandhæmmende, fordi det naturligt indeholder keratin, der ikke brænder eller smelter ved høj varme. Uld kan altså lidt af hvert! Om det så er en lækker blød ulddragt, en sød lille hue, uldundertøj eller en af vores smarte sleep gowns eller kombi-bukser.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på at merinould, ligesom bomuld og andre materialer, ikke er vindtæt. Ulden egner sig altså godt til indendørs leg og en gåtur pakket godt ned i barnevognen, men leger man udenfor i koldere vejr eller sidder i en åben klapvogn, er det vigtigt at man også bruger et vindtæt lag som regntøj eller andet overtøj, hvor blæsten og kulden ikke kan smutte igennem!

Delebørsen – Little Savage til en fantastisk pris

Vores delebørs er det perfekte sted at finde Little Savage produkter til en lavere pris. På vores delebørs kan du finde Little Savage uldtøj til baby, der er blevet brug af en anden sød baby eller barn. Fordi tøjet holder så godt, kan det ofte godt sælges videre, fordi børn og babyer vokser så hurtigt. Vi renser tøjet og sørger for at det er i god kvalitet – og så sælges det videre på vores side – endda til halv pris. Når du afleverer tøjet til os, får du også 20% rabat på dit næste køb!

Huer – hvorfor er de et musthave?

Hos Little Savage ved vi at det kan være forvirrende at gennemskue markedet for børnetøj. Børn vokser hurtigt og man vil altid gerne kunne tilbyde dem det bedste og mest behagelig tøj. De må hverken have det for varmt eller for koldt, og i Danmark hvor temperaturen skifter og vejret opfører sig som vinden blæser, er det heller ikke let at finde ud af!

Men en hue i merino er et godt sted at starte! Om man er nyfødt eller en aktiv tumling, kan en hue både være med til at regulere temperaturen, uden at det bliver alt for varmt. En hue er desuden let at tage af selv, hvis barnet synes den er irriterende eller hvis de får det for varmt.

Little Savage – til børn i alle aldre

Hos Little Savage har vi et stort udvalg af lækkert uldtøj til baby i størrelse nyfødt til 104. Du kan altså forkæle dine børn med ulddragter, t-shirts og undertøj fra de er helt små til de er større tumlinge. Hvis du har spørgsmål eller leder efter mere information om nogle af vores produkter, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os, så skal vi gøre vores bedste for at hjælpe dig i den rigtige retning. Kontakt vores kundeservice, lige meget om du har spørgsmål om kvalitet, brug af uldtøj til børn eller tøj til nyfødte, størrelser eller vores delebørs. Vi vil altid gerne svare på dine spørgsmål!

Hvis du godt kunne tænke dig at mærke eller prøve vores produkter og uldtøj til baby og barn, er du også velkommen til at besøge vores butik på Læderstræde i København. Vi har åbent seks dage i ugen!